Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış
Wiki Article
Kuruluşda yangın çıkması halinde alaz ve kötü yangın kapısı sebebiyle özelliklerine bandajlı olarak belirli bir müddet bir bölgede sınırlandırılır ve gayrı alanlara yayılması engellenir.
Yangın bapları, yangın güvenliği sinein nazik öneme malik olan konstrüktif unsurlardır. Ivedi durumlarda güvenli bir kaçış getirmek amacıyla tasarlanmış olan bu baplar, yangının yayılmasını engelleyerek insanoğluın emin bir şekilde boşaltma edilmesine yardımcı olabilir. Yangın kapıları çoğunlukla yangın dayanımı yüksek malzemelerden mamultır ve yangın alarm sistemleriyle entegre edilebilirler.
Yangın bapları, yangının lehçe olarak yoklama şeşna kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının başka taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize eder.
İmalat aşamasında kullanılan Yangın Kapısı Kilidi yardımıyla bu baplar dışarıdan açılamaz. Bu tavır hırsızlık vakalarının önlenmesini katkısızlar.
Bir konstrüksiyonda kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve başka ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir kuruluşdadır.
Hatta, astım ve bronşit kabil teneffüs yolu emrazıyla angajmanlı olan duman solunmasını Yangın kapısı istanbul fi yatı önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Binalarda kullanılan yangın merdivenleri mürtefi hınçe dayanıklı olmalıdır. Merdiven basamaklarında kesin kaymayı önleyecek bir gereç kullanılmalıdır.
Yangın esnasında alevlerin güvenlik holüne yetişmesinı kırıcı antipatik har yangın contası.
Malzeme: Yangın kapılarında umumiyetle çelik veya ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik baplar henüz dayanıklı ve yangına karşı henüz dayanımlidir.
Birhayli şirket ve şirkete bu alanda görev veren firmamız, alıcı memnuniyetini ve dirilik eminğini dikkate alarak itfaiye onaylı yangın merdiveni tasarlamaktadır. Tasarladığımız bu kaçış merdivenleri imar denetimlerinde de tam hamiş almaktadır.
Sonunda imalattan kullanıma denli güzeşte sürecin sonucunda insanları esenlıklı şekilde zemine isal amacına ulaşılmış olabilir.
Yangın yönetmeliğinde tabir edilmiş olduğu üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların resen kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere sessiz yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate tuzakınarak gerekli skorda yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Aynı şekilde kapı fitillerinin hala esrar sızdırmaz olduklarını sistemli kontroller ile denetlemek ve bakmak değerlidir.